Hobby en vrije tijd

Hobby en vrije tijd

Digitale spiegelreflexcamera en compactcamera

Ontwerp je eigen tuin

Beeldhouwen

Digitale fotografie met compactcamera mei 2018

In deze korte cursus leer je de verschillende instellingen van de camera beter kennen en ook toe te passen.  De docent, Aryan Jansen, leert hoe je kunt omgaan met belichting, brandpuntafstand (zoom), scherpstelling, standpunt, perspectief en compositie. De cursus bestaat vooral uit praktijklessen en weinig theorie, door middel van gerichte opdrachten ga je de opgedane kennis toetsen en uitvoeren. Na 3 lessen kun je beter fotograferen. Je neemt een compact camera en een usb-stick mee naar de cursus.

 

compact

Cursusdata: 15/5 – 29/5 – 12/6

Aryan Jansen

dinsdag
19.00 – 22.00 uur

3 lessen van 3 uur
2-wekelijks

leden € 80.-
niet leden € 85.-

zaal Immanuelkerk

Schrijf nu in!

Digitale spiegelreflex/systeem/hybride camera beginners 2018

Je hebt een goede camera maar gevoel “maar wat te doen”. De camera staat meestal op de automaat maar je wilt ‘m beter leren kennen? Dan is dit de ideale cursus. Voor iedereen die een spiegelreflexcamera heeft en meer uit zijn beelden wil halen, zowel de digibeet, beginnende of gevorderde fotoamateur.

In deze cursus verken je de camera met al zijn instellingen. Ondertussen leer je de basisprincipes van fotografie en toetst de opgedane kennis in praktijkopdrachten. Niet alleen de technische kant komt aan de orde, maar ook zaken als compositie, beeldregie en standpunt. Kortom een complete starters cursus om betere foto’s te maken! Voor deze cursus moet je telkens de camera en de gebruiksaanwijzing mee nemen. Deelname aan deze cursus kan met zowel een digitale spiegelreflex, systeemcamera of een hybride camera.

Cursus fotografie Barnevue Barneveld

Cursusdata: 9/1 – 23/1 – 6/2 – 20/2 – 13/3 – 27/3 – 10/4

Aryan Jansen

dinsdag
19.30 – 21.30 uur

7 lessen van 2 uur
2-wekelijks

leden € 165.-
niet leden € 175.-

zaal Immanuelkerk

Schrijf nu in!

Ontwerp je eigen tuin

Onder leiding van tuinontwerper Jan van Maanen, kun je je eigen tuin ontwerpen. Je leert van de vakman welke lijnen van belang zijn in een tuin. Op welke plaats de planten het beste tot hun recht komen en nog veel meer. Kortom, eigen ideeën worden gecombineerd met kennis en ervaring. De cursus omvat 3 avonden.

 

tuin

Cursusdata: 6/3 – 13/3 – 20/3

Jan van Maanen

dinsdag
19.45 – 21.45 uur

3 lessen van 2 uur

leden € 47.-
niet leden € 48.-

De Briellaerd, Plantagelaan 20, Barneveld

Schrijf nu in!

Beeldhouwen in hout of steen

Kies je voor steen of kies je voor hout? In deze cursus wordt je nieuwsgierig gemaakt naar de vele mogelijkheden die er zijn om zelf vanuit een ruw stuk steen of hout een eigen beeld te vormen. Alle verschillende bewerkingstechnieken komen aan bod en gaandeweg komt het beeld bijna ‘vanzelf’ tot stand uit een respectvolle wisselwerking tussen de beeldhouwer/bewerker het materiaal waar mee gewerkt wordt.
Door de combinatie van creativiteit en techniek is deze cursus voor zowel een beginner als een gevorderde interessant.
Zoals je ziet is de cursus beeldhouwen een unieke kans om een leuke hobby te starten.

Over de docent:
JanCarel is beeldhouwer in de traditionele zin van het woord, Vanaf zijn zesde jaar ambachtelijk opgeleid door zijn grootvader, een begenadigd schrijnwerker en op die manier opgeklommen van “gezel”tot “meester”.
Neem eens een kijkje op zijn website: jancarelkoster.nl om een indruk te krijgen van zijn manier van werken en te zien wat een prachtige werken hij heeft gemaakt.

download-1

Cursusdata: 29/3 – 5/4 – 12/4 – 19/4 – 26/4 – 10/5 – 17/5 – 24/5 – 31/5 – 7/6

Jan Carel Koster

donderdag,
13.00 – 15.30 uur

10 lessen van 2 1/2 uur

€ 170.-

Werkplaats JanCarel Koster, Voorthuizen

Schrijf nu in!