Hobby en vrije tijd

Hobby en vrije tijd

Digitale spiegelreflexcamera Barneveld
Basiscursus digitale fotografie Garderen
Fotografiecursus voor gevorderden; Macro-, landschap- en straatfotografie Garderen
Compact camera
Mineralen slijpen en zilversmeden

Digitale spiegelreflex/systeem/hybride camera beginners voorjaar 2022

Je hebt een goede camera maar gevoel “maar wat te doen”. De camera staat meestal op de automaat maar je wilt ‘m beter leren kennen? Dan is dit de ideale cursus. Voor iedereen die een spiegelreflexcamera heeft en meer uit zijn beelden wil halen, zowel de digibeet, beginnende of gevorderde fotoamateur.

In deze cursus verken je de camera met al zijn instellingen. Ondertussen leer je de basisprincipes van fotografie en toetst de opgedane kennis in praktijkopdrachten. Niet alleen de technische kant komt aan de orde, maar ook zaken als compositie, beeldregie en standpunt. Kortom een complete starters cursus om betere foto’s te maken! Voor deze cursus moet je telkens de camera en de gebruiksaanwijzing mee nemen. Deelname aan deze cursus kan met zowel een digitale spiegelreflex, systeemcamera of een hybride camera.

Cursusdata: 11/1 – 25/1 – 8/2 – 22/2 – 8/3 – 22/3 – 5/4

Docent:
Aryan Jansen

Tijd:
dinsdag, 19.30 – 21.30 uur

Aantal lessen:
7 lessen van 2 uur

Kosten:
€ 175.-   Lesmateriaal € 10.-   aan docent te voldoen

Locatie:
Zaal Emmauskerk

>> Schrijf nu in

Fotografiecursus voor de beginnende fotograaf.   GARDEREN

Heeft u ook een digitale fotocamera? Het zijn prachtige apparaten met veel mogelijkheden, maar vaak gebruikt u slechts een klein deel daarvan.

In de basiscursus fotografie neemt de docent u mee in de wereld van sluitertijden, diafragma’s en ISO-waarden. U leert veel over de techniek, bijvoorbeeld over belichtingscorrecties en scherptediepte. We kijken ook wat u met de camera allemaal kunt doen in de dagelijkse praktijk en staan kort stil bij de nabewerking van uw foto’s. U krijgt kleine opdrachten mee naar huis, waarvan we de resultaten in de eerstvolgende bijeenkomst bekijken en bespreken.

Meebrengen: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en eventuele objectieven.

Bij aanvang van de cursus is het noodzakelijk dat u de te behandelen functies al op de camera weet te vinden. (ISO-waarde, diafragma, sluitertijd, belichtingscorrectie, witbalans). Gebruik daarvoor uw handleiding.

Bart Stornebrink is beroepsfotograaf. Hij geeft al jaren fotografieworkshops. Voor hem is fotograferen het vastleggen van de eigen emotie. Een foto is pas geslaagd als u weet over te brengen wat u voelt, wat u ziet, wat u ervaart. De techniek staat daaraan ten dienste, maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor een pakkende foto.

Cursusdata: 17/1 – 24/1 – 31/1 – 14/2 – 21/2 – 7/3

Docent:
Bart Stornebrink

Tijd:
maandag, 19.30 – 21.30 uur

Aantal lessen:
6 lessen van 2 uur

Kosten:
€ 150.-   Lesmateriaal € 10,-  aan docent te voldoen

Locatie:
Wardborg Garderen

>> Schrijf nu in

Fotografiecursus voor de gevorderde fotograaf .  GARDEREN

Deze cursus is speciaal voor de fotograaf die al weet hoe de camera werkt, maar er meer uit wil halen. Het is ook een mooie vervolgcursus voor als u de basiscursus al hebt gevolgd.

Deze cursus gaat dieper in op het maken van zowel een technisch als een esthetisch goede foto en gaat dus niet meer in op de functies van de camera. Die worden als bekend verondersteld. Wel gaat u leren hoe je die functies het beste kunt inzetten in bepaalde situaties. We kiezen daar drie thema’s voor; macro fotografie, landschapsfotografie en straatfotografie.
Elk type camera kan deelnemen. Na deze cursus beheers je de camera nog beter, kijk je anders naar je omgeving en ben je geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.

Tijdens de cursusavonden wordt uitgebreid ingegaan op deze drie thema’s. Vooral het plan van aanpak, praktijktips en compositie zullen aan bod komen. U wordt gevraagd om voorafgaand aan iedere avond een aantal eigen foto’s betreffende het thema aan de docent toe te sturen. Deze zullen op de avond zelf besproken worden en van goede tips worden voorzien.

Tijdens de praktijk dag gaat u onder leiding van de docent met een van de drie thema’s aan de slag op locatie. Het thema wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden, het seizoen en de voorkeur van de cursisten.
Meebrengen op de praktijk dag: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en beschikbare objectieven.

Tijdens de laatste cursusavond wordt het gemaakte werk uitgebreid geëvalueerd en krijgt u ook een korte demonstratie van een goede fotobewerking.

Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen voor jong en oud. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.

Cursusdata: 16/2 – 23/2 – 2/3 theorie avonden

5/3 praktijk dag van 09.00 – 13.00 uur

16/3 foto bespreek avond

Docent:
Bart Stornebrink

Tijd:
dinsdag, 19.30 – 21.30 uur

Aantal lessen:
5 lessen van 2 uur

Kosten:
€ 150.-   Lesmateriaal € 10.- aan docent te voldoen

Locatie:
Wardborg Garderen

>> Schrijf nu in

Digitale fotografie met compact camera 2022

In deze korte cursus leer je de verschillende instellingen van de camera beter kennen en ook toe te passen. De docent, Aryan Jansen, leert hoe je kunt omgaan met belichting, brandpuntafstand (zoom), scherpstelling, standpunt, perspectief en compositie. De cursus bestaat vooral uit praktijklessen en weinig theorie, door middel van gerichte opdrachten ga je de opgedane kennis toetsen en uitvoeren. Na 3 lessen kun je beter fotograferen. Je neemt een compact camera en een usb-stick mee naar de cursus.

Cursusdata: 18/1 – 1/2 – 15/2

Docent:
Aryan Jansen

Tijd:
dinsdag, 19.00 – 22.00 uur

Aantal lessen:
3 lessen van 3 uur

Kosten:
€ 90.-    lesmateriaal € 10.- aan docent te voldoen

Locatie:
Zaal Emmauskerk

>> Schrijf nu in

Mineralen slijpen en zilversmeden

De mineralistenvereniging “de Steenbewerker” heeft een nieuw onderkomen gevonden in Voorthuizen.

lees alle informatie op de stenen slijpers

Docent:
De Steenbewerker

Tijd:
in overleg

Aantal workshops:
1 workshop van 3 uur

Kosten:
vanaf € 40,-

Locatie:
Hoofdstraat 90/2
Voorthuizen

>> Schrijf nu in

Dit inschrijfformulier wordt doorgestuurd naar De Steenbewerker